Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

НАПРАВЛЕНИЕ: Аериращи фонтани

ЦЯЛОСТНО УПРАВЛЕНИЕ НА ВОДНИТЕ РЕСУРСИ В ЕЗЕРА

Фонтанен аератор, модел  GEMINI 3НР - езеро "Света София"светление

С увеличаването на популацията на населението, се увеличи и търсенето, и потреблението на чиста вода в световен мащаб.  Покоряването на нови територии от Земята често генерира замърсители, които са богати на фосфор и азот, “ограбващи” наличния в езерата кислород. Ниските нива на кислород  съчетани с минимална циркулация на водните маси, водят до преждевременно застаряване на водния обект и извежда естествената екосистема от баланс. Видими индикатори, че водния обект страда от липсата на кислород са водораслите, водните плевели, насекоми и неприятни миризми – тези условия не само че представляват неприятна гледка, а също така могат да бъдат и вредни, в случаите когато водната маса се използва за напояване на животни или тревни площи. Тези индикатори ни предупреждават за нуждата от внедряването на качествено решение за цялостно управление на водните ресурси в водоемите.

Най-естественото решение за качествено управление на водните ресурси е аерацията или принудителното инжектиране на кислород във водоема. Аерирането миксира студената вода от дъното на водния обект с топлата вода от повърхностните слоеве, спомагайки за премахването на термалното наслагване. То също така допълва изчерпания кислород, стимулирайки в същото време възпроизводството и дълголетието на здравословни аеробни бактерии, които консумират излишните хранителни вещества и връщат водоема към една стабилна екосистема. Аерираните системи притежават множество преимущества, но най-значимото от тях е че те подобряват качеството на водата, създавайки  чисти и здравословни естествени или изкуствени езера.

Фонтанни и подводни системи за аериране

Фонтанен аератор, модел  SUNBURST 5HP - езеро St. Sofia

Аериращите системи се състоят от фонтанни аератори, подводни аератори,  и системи за въздушна дифузия – всяка от тях притежава уникални характеристики, които следва да бъдат разгледани при определяне на потребностите за Вашия водоем. Нашите системи за аериране намират широко приложение по света – голф игрища, корпорации, паркове, вилни селища и частни дворове. Способни да работят в отпадъчни и леко солени води, нашите системи притежават най-изчерпателните гаранции в сектора, осигурявайки същевременно години на безпроблемна експлоатация. 

Фонтанен аератор, модел  EQUINOX 5HP - езеро St. Sofia

Основните показатели на всяка аерираща система са два – трансфера на кислород и дебита. Ние осигуряваме най-ефективната система за аериране,  и в доказателство на това сме единствения производител, публикувал резултатите от проведени независими тестове на нашите продукти от акредитирани лаборатории на територията на САЩ. 

Фонтанни аератори, модели  SUNBRUST и GEMINI 5HP - езеро St. Sofia

Изборът на правилна система е много важен момент и зависи от количеството на водната растителност, желания воден ефект и наличната електрическа мощност. Когато определяме аериращата система и естетическите нужди, трябва да се има предвид, че аериращата система трябва да осигурява минимум 1 кг. кислород за работата на 1НР в продължение на 1 час, както и дебит в рамките на 86 м.куб/час за една конска сила. Препоръчителния размер за качествен воден мениджмънт е аератор с мощност от 2НР за водна площ около 4 дка.

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)