Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

НАПРАВЛЕНИЕ: СПОРТНИ и ФУТБОЛНИ ТЕРЕНИ

ПОЛИВНИ СИСТЕМИ ЗА СТАДИОНИ, ФУТБОЛНИ И СПОРТНИ ТЕРЕНИ

Инфраструктурата за атлетическите игри изисква специфично и подходящо оборудване, включително качествено поливане. Основният резултат от автоматизираната поливна система е буйната и здрава зелена трева.

Отделно от естетически съображения, поливането води до оптимални условия на игра. Бързите действия на съвременния футбол се дължат, както на бързината на играчите, така и на бързото движение на топката по терена, което отчасти се дължи на напояването.

Три причини за поливане на стадиони и терени с естествена трева.

  1. Здрава трева. Редовното и системно поливане насърчава растежа на корените в дълбочина, което води до по-добри условия на тревния килим и по-привлекателно на външен вид спортно съоръжение.
  2. Годна за игра трева. Здравата и устойчива трева е в състояние да издържи на тежките условия на чести игри и тренировки.
  3. Запазете го достъпен. Последователното поливане предотвратява проблемните места, които могат да изискват допълнителни грижи и поддръжка, което освобождава екипа ви и бюджета за други проекти.

Безопасността на играчите е важен фактор, който прави поливането задължително в съвременната игра. Според източник на УЕФА, «Седемдесет на сто от нараняванията на играчите се случват, когато теренът е сух. Затова от голяма полза за предотвратяване на травмите е поливната система на терена».

Каква е ролята на изкуствена трева при футболните терени?

Изкуствена трева е била използвана в продължение на няколко десетилетия. Въпреки това, първите варианти не са специално предназначени за приложение върху спортни терени и не бяха много успешни. Концепцията беше доразработена от производителите, които посветиха своите усилия да предоставят продукт, годен за спортни терени. Новото поколение изкуствена трева е направено от комбинация от влакна, които приличат на трева и са приложени към една основа, направена от комбинация от пясък и / или каучук. Тази нова техника е практически доказана и е довела до силно търсене на този продукт на европейския пазар. Има силна подкрепа от ФИФА и УЕФА, особено в районите, където климатичните условия пречат за правилното развитие на естествената трева. Изкуствена трева сега се счита за официална игрална повърхност на Международната футболна асоциация. Това влезе в сила от 1-ви юли 2004 г, което позволи занапред мачове да се играят на терени с естествено или изкуствено тревно покритие. ФИФА разработи понятие за качество, което обхваща стандартизиране на качеството на повърхностните с изкуствена трева и гарантирането безопасността на играчите. Само изкуствена трева, която е преминала успешно теста, може да носи етикета "ФИФА препоръчва".

Някои данни показват тази нова тенденция. В рамките на Европа, смята се, че има около 500 спортни терена с изкуствена трева. Великобритания, Германия и Франция имат най-голям брой от тях. Етикетът "ФИФА препоръчва" съществува от 3 години и през този период, повече от 80 инсталирани спортни терена по целия свят са акредитирани.

Изкуствената трева също има нужда от поливане

Фактът че, повърхността на спортния терен е изкуствена не означава, че вече не е необходимо за поливане на спортните терени. В действителност, поливането на терени с изкуствена трева предоставя някои предимства:

Три причини за поливане на стадиони и терени с изкуствена трева.

  1. Създава прохлада. В един горещ климат, поливането намалява температурата на тревната повърхност с 33 %, увеличава комфорта на играчите и намалява миризмата от рециклирана гума.
  2. Запазва настилката чиста. Редовното поливане възпрепятства развитието на бактерии, намалява възможността за инфекция при нараняване на играчите.
  3. Създава сигурност. Играчите предпочитат намокрена игрална повърхност, тъй като така тя става по-мека с намалено триене, което води до по-малки рани при охлузване и травми при игра.

Някои типични схеми на поливане на спортни терени. Типичните конфигурации посочени по-долу предлагат оптимално местоположение на разпръсквачите, като се взема предвид поливането и на двете зони игралната и около страничната линия на терена, така че да се получи оптимално водно разпределение.

Значението на ефективния проект за поливна система

Първата стъпка е изработването на качествен и ефективен проект за поливна система. Проектът е ключов фактор за успешното развитие на тревното покритие на спортния терен. Еднообразното приложение на водата върху тревната повърхност е задължително и се оценява с коефициент на еднообразие, които зависи от разпръсквачите, избраните дюзи и работното налягане на системата.

Проектиране на спортни и футболни терени & Чертежи

Създадена е база данни с проекти за автоматизирани поливни системи с продукти на Rain Bird. Чертежите са на разположение в два популярни формата: DWG за проектанти, общини и предприемачи и PDF за потребители за лесно гледане и печат.

Налични са проекти за: бейзбол, футбол, тенис, ръгби, малки спортни терени, конни манежи, хокей на трева и др.

Фокусиране върху поливното оборудване

Спортните терени с естествена трева се нуждаят от адекватна поливна техника, която отчита както качеството на поливане, така и безопасността на играчите. Според правилата на /F.F.F./, за да бъде разрешено инсталиране на разпръсквачи в игралната зона на терена, разпръсквачите трябва да имат малки видими размери на главите диаметър (под 60 мм) и да бъдат оборудвани с гумена капачка или шапка от изкуствена трева. Разпръсквачите инсталирани по периферията на терена могат да бъдат с диаметър до 60 мм и да са комплектовани с изкуствено тревно покритие. Препоръчително при подбора на разпръсквачи за спортни терени е да се ползват по-големи и здрави ротори, които могат да издържат теглото на машините за поддръжка на тревата. Някои модели ротори са снабдени с функции против вандализъм, като функцията "memory arc", която позволява на разпръсквача да се върне към първоначалния си сектор на поливане, в случай, че принудително е завъртян.За допълнителна сигурност и да се избегне вандализма, някои ротори са със стебло от неръждаема стомана. Също така е възможно да се използват разпръсквачи с далечен обхват на действие (разпръсквачи тип пушка) извън очертанията на терена за да се избегне позиционирането на разпръсквачи в зоната на игралното поле. Предлагат се шахти за клапани с капак с покритие от изкуствена трева.

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)